Faglig viden - business check
Både producenter og deres finansielle samarbejdspartnere efterlyser klare og stærke regnskabsanalyser, der giver muligheder for at benchmarke og dokumentere bedrifternes resultater både på produktions- og økonomisiden.
Producenterne har endvidere behov for mere viden om nye managementmetoder, der kan gøre produktionen mere miljøvenlig og økonomiske bæredygtig. For at sikre konkurrenceevnen, er der fokus på viden om, hvordan der kan spares energi og hvordan foderforbruget og andre omkostninger reduceres.
Formålet med projektet er at sikre, at såvel nye som etablerede fjerkræproducenter har let adgang til rådgivning, produktionsvejledning, input til økonomikalkuler og undervisning fra specialister, som arbejder kontinuerligt på et højt fagligt niveau, og som hele tiden er på forkant med nye/ændrede produktionsvilkår eller nye muligheder.
For at opfylde projektets formål gennemføres 2 delopgaver:
1. Udvikling og kvalitetssikring af Business Check for fjerkræproducenter
Der er stor interesse fra producenterne for at deltage og benchmarke sig i Business Check Analyser. Der er dog behov for at Business Check opgørelsesprocedurerne og -rapporterne kvalitetssikres og tilpasses, så de bliver endnu mere brugbare værktøjer for fjerkræproducenterne. Der nedsættes et brugerudvalg med producenter som deltager i æg eller slagtekyllingedelen. Udvalget inddrages i en kvalitetssikringsgennemgang af businesscheck rapporterne inden de offentliggøres. I 2016 udvides Business Check analyse for slagtekyllinger med et tilbud til økologiske slagtekyllingeproducenter.
2. Analyser af produktivitetstal samt vidensindsamling og formidling
Der afholdes en temadag samt fagcafeer hos (nogle af de bedste) producenter med fokus på produktion og Effektivitetskontrol. Projektet indebærer ligeledes afholdelse af kursus for nye producenter, udgivelse af FjerkræNyt og deltagelse i 1 international kongres.
Målgruppen er såvel konventionelle som økologiske fjerkræproducenter.