Faglig viden - business check

Faglig viden - business check - SEGES Projektsitet

Både producenter og deres finansielle samarbejdspartnere efterlyser klare og stærke regnskabsanalyser, der giver muligheder for at benchmarke og dokumentere bedrifternes resultater både på produktions- og økonomisiden.

Producenterne har endvidere behov for mere viden om nye managementmetoder, der kan gøre produktionen mere miljøvenlig og økonomiske bæredygtig. For at sikre konkurrenceevnen, er der fokus på viden om, hvordan der kan spares energi og hvordan foderforbruget og andre omkostninger reduceres.

Formålet med projektet er at sikre, at såvel nye som etablerede fjerkræproducenter har let adgang til rådgivning, produktionsvejledning, input til økonomikalkuler og undervisning fra specialister, som arbejder kontinuerligt på et højt fagligt niveau, og som hele tiden er på forkant med nye/ændrede produktionsvilkår eller nye muligheder.

For at opfylde projektets formål gennemføres 2 delopgaver:

1. Udvikling og kvalitetssikring af Business Check for fjerkræproducenter

Der er stor interesse fra producenterne for at deltage og benchmarke sig i Business Check Analyser. Der er dog behov for at Business Check opgørelsesprocedurerne og -rapporterne kvalitetssikres og tilpasses, så de bliver endnu mere brugbare værktøjer for fjerkræproducenterne. Der nedsættes et brugerudvalg med producenter som deltager i æg eller slagtekyllingedelen. Udvalget inddrages i en kvalitetssikringsgennemgang af businesscheck rapporterne inden de offentliggøres. I 2016 udvides Business Check analyse for slagtekyllinger med et tilbud til økologiske slagtekyllingeproducenter.

2. Analyser af produktivitetstal samt vidensindsamling og formidling

Der afholdes en temadag samt fagcafeer hos (nogle af de bedste) producenter med fokus på produktion og Effektivitetskontrol. Projektet indebærer ligeledes afholdelse af kursus for nye producenter, udgivelse af FjerkræNyt og deltagelse i 1 international kongres.


Målgruppen er såvel konventionelle som økologiske fjerkræproducenter.

af Jens Saksager og Jette Søholm Petersen, SEGES. Bragt i Dansk ErhvervsFjerkræ i april 2016.
Af Jens Saksager og Jette Søholm Pedersen, SEGES. Bragt i Dansk ErhvervsFjerkræ i april 2016.
Af Martin Nørregaard Hansen, AgroTech, Teknologisk Institut. Bragt i Dansk ErhvervsFjerkræ i december 2016.
Af Christina Nygaard, Landbrug & Fødevarer samt Jette Søholm Petersen og Susanne Kabel, SEGES. Bragt i Dansk ErhvervsFjerkræ februar 2016.
Læs bl.a. om åbent hus hos rokkedahl økologi, status for tilskudsområdet og melom til høns.
Læs bl.a. om forekomsten af orm hos konsumægshøner, et forsøg om opstartstemperatur hos daggamle slagtekyllinger og status for tilskudsområdet.
I FjerkræNyt nr. 29 kan du læse om: Nye alarmmodeller, der holder øje med slagtekyllingernes produktivitet, Nyt om æglæggere med lav ydelse, Fugleinfluenza, Invitation til Business Check Fjerkræ og et nyt projekt.
Undgå fjerpilning og kannibalisme ved at holde hønerne beskæftiget via strøelse og grovfodertildeling
Onsdag d. 16. november 2016 kl. 9 – 16 hos SEGES, Agro Food Park 15, 8200 Århus N
Onsdag den 26. oktober 2016 fra kl. 13–17. Hos SEGES, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

© 2021 - SEGES Projektsitet